handler i bund og grund

handler i bund og grund

Vi lever i et evalueringssamfund. At evaluere handler i bund og grund om at værdisætte ting. At spørge, hvilken værdi noget har og giver brugerne. Det er imidlertid ikke alting, der er værd at evaluere, ligesom at der er mange værdifulde ting, som aldrig bliver evalueret.

I Slots- og Kulturstyrelsen er vi overbevist om, at evalueringen af de danske museers brugere er værdifuld. Værdifuld på nationalt plan for det samlede museumsvæsen og værdifuld på lokalt plan for det enkelte museum.

Den nationale brugerundersøgelse blev påbegyndt i 2009 og har i år 10-års jubilæum. Den udsprang af Udredningen om museernes formidling (2006), hvor repræsentanter fra museerne anbefalede landsdækkende, sammenlignelige publikumsundersøgelser med henblik på at styrke museernes brugerkendskab.

I dag er brugerundersøgelsen et strategisk og praksisrelateret redskab, som understøtter museernes faglige udvikling. Den giver et godt indblik i, hvem museumsbrugerne er, hvordan de vurderer deres museumsbesøg, og hvad der motiverer dem.

Den viden skal vi bruge til noget. For den muliggør udviklingen af målrettede formidlingsinitiativer for det enkelte museum. Den muliggør sammenligning på tværs af museumssektoren. Og den muliggør en unik, historisk forståelse af det danske museumsvæsens udvikling i relation til vores samfund. For museerne er brugerundersøgelsen et ledelsesværktøj til at sikre, at museet når de brugergrupper, de ønsker med deres udstillinger.

Ikke-brugerundersøgelse
I en længere årrække har besøgstallene på de danske museer været stigende, men brugerundersøgelsen viser også, at karakteristikken af museets brugere overordnet er den samme. Det er fortsat en uddannet kvinde i halvtredserne. Ligesom det også fortsat er en social ting at gå på museum. Kun 8 pct. går på museum alene. Derfor har vi i år et særskilt fokus på ikke-brugerne. Ikke-brugerne har tidligere været i fokus, men for 2018 er deres profil, vurderinger af og motivationer for museumsbesøg undersøgt indgående med særligt fokus på de kortuddannede ikke-brugere.

Hvad er deres oplevelser? Hvilke barrierer står i vejen for at gå på museum? Og hvilke ting kunne gøre, at de ville besøge museerne oftere? Det er opsigtsvækkende læsning, som fordrer nye diskussioner af museernes relevans for hele den danske befolkning. Hverken bruger- eller ikke-brugerundersøgelsen giver dog alle svar. Svarene skal vi finde sammen. Ikke desto mindre udgør de et væsentligt fundament for at forstå og værdsætte museernes aktuelle og potentielle brugere. Et fundament vi bliver nødt til at forholde os til, så museerne fortsat er relevante og efterspurgte.

10 Comments
 • נערות ליווי באילת
  Posted at 22:28h, 30 juli Svar

  Itís nearly impossible to find educated people for this topic, but you seem like you know what youíre talking about! Thanks

 • דירות דיסקרטיות בתל אביב- israelnightclub.com
  Posted at 18:13h, 06 august Svar

  I needed to thank you for this good read!! I definitely loved every bit of it. I have you book marked to check out new things you postÖ

 • נערות ליווי תל אביב
  Posted at 22:05h, 12 august Svar

  I would like to thank you for the efforts youve put in writing this blog. Im hoping to view the same high-grade content by you later on as well. In fact, your creative writing abilities has encouraged me to get my own, personal blog now 😉

 • נערות ליווי בתל אביב–Israel Lady
  Posted at 13:36h, 22 august Svar

  I would like to thank you for the efforts youve put in writing this blog. I really hope to see the same high-grade blog posts from you in the future as well. In fact, your creative writing abilities has encouraged me to get my own website now 😉

 • נערות ליווי בתל אביב
  Posted at 21:23h, 29 august Svar

  Very good write-up. I certainly appreciate this website. Keep writing!

 • Ktogxl
  Posted at 17:03h, 28 november Svar

  order levaquin 250mg generic levaquin order

 • InessaSlKr
  Posted at 22:08h, 23 januar Svar

  coursework research
  coursework marking
  design and technology gcse coursework

 • 2spelling
  Posted at 01:23h, 26 januar Svar

  1rampant

 • דירות דיסקרטיות ברמת גן
  Posted at 20:26h, 31 januar Svar

  Can I simply say what a comfort to find somebody that actually knows what they are talking about on the net. You definitely realize how to bring a problem to light and make it important. More people have to check this out and understand this side of your story. I cant believe you are not more popular because you certainly have the gift.

 • classement crypto
  Posted at 06:09h, 28 februar Svar

  I know this web site offers quality based articles and extra information, is there anyother web site which offers such information in quality?

Post A Comment